Eindhoven University of Technology

Qualified Medical Engineer

2024-09-14 (Europe/Amsterdam)
Save job

About the employer

We are an internationally top-ranking university in the Netherlands that combines scientific curiosity with a hands-on attitude.

Visit the employer page

Position Engineering Doctorate (EngD)

Irène Curie Fellowship No

Department(s) Biomedical Engineering

FTE 1,0

Date off 14/09/2024

Reference number V50.7630

Job description

Wil jij:

  • Getraind worden om zelfstandig en doelmatig te werken aan technologische oplossingen voor in de zorg?
  • De verbindende factor zijn tussen zorg, technologie en organisaties?
  • Een professioneel netwerk opbouwen om ervaringen, kennis en vaardigheden mee te delen?
  • De mogelijkheid hebben om een flinke stap in de eigen ontwikkeling te maken?
  • Een post-masteropleiding volgen en hetgeen je leert direct toepassen in de dagelijkse praktijk?

Dan is dít iets voor jou: Qualified Medical Engineer (QME) in opleiding.

De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zoekt samen met zorginstellingen en bedrijven kandidaten voor een QME opleidingsplaats: voor een actueel overzicht van zorginstellingen en bedrijven met een vacature voor een QME i.o. zie www.tue.nl/qme - vacatures

Qualified Medical Engineer

Een QME is een post-academisch geschoolde technologie professional die werkt in een hectische en dynamische klinisch-technologische omgeving met veel verschillende belangen. De QME draagt effectief bij aan het robuust en veilig implementeren - en toepassen van - bestaande en nieuwe technologieën in de gezondheidszorg in Nederland. Hierbij gaat de QME uit van een (technologische) vraag uit de dagelijkse klinische praktijk. Via een inventarisatie van behoeften en mogelijkheden komt de QME tot duidelijke specificaties hiervan. Vervolgens ontwikkelt de QME de verbetering, voert deze in de praktijk in, waarbij verificatie en validatie belangrijke aspecten zijn om een goede inbedding te realiseren. Het belangrijkste aspect van de verbetering is daarbij niet hoe “revolutionair” de verbetering is, maar vooral de degelijkheid en veiligheid: het werkt en de zorgverleners en patiënten zijn er echt mee geholpen!

De QME-opleiding

'Healthcare based, university managed’ is het motto van deze tweejarige post-master ontwerpersopleiding. Dit betekent dat je voor je projecten (zoveel als mogelijk) werkzaam bent in een zorginstelling, soms vanuit een bedrijf. SMPE/e verzorgt de opleiding vanuit de TU/e in de vorm van colleges, workshops en trainingen. Tijdens je opleiding word je begeleid door deskundigen uit het werkveld en van de TU/e. Je volgt de opleiding samen met andere trainees, waarbij intensief onderling contact zorgt voor een instellingsoverstijgend inzicht in het vakgebied. Daarnaast bouw je een uitgebreid netwerk op waar je tijdens - maar ook na de opleiding - veel profijt van hebt. Na succesvolle afronding van deze opleiding verkrijg je als ontwerper de erkende graad van ‘Engineering Doctorate’ (EngD).

Projecten parallel aan cursussen

Tijdens deze ontwerpersopleiding voer je één groot ontwerpproject uit voor jouw opdrachtgever van zorginstelling of bedrijf, met daarnaast eventueel nog wat kleinere projecten (en casussen). Tevens is er de mogelijkheid om in een extern project van ca. drie maanden jouw kennis te verrijken in een geheel andere organisatie (andere zorginstelling/bedrijf, oid).

Job requirements

Wij zoeken gemotiveerde en ambitieuze, academisch opgeleide ingenieurs/technologen (MSc of vergelijkbaar) met bij voorkeur klinische ervaring. Je hebt affiniteit met verbetering van de zorg m.b.v. technologie en bent bereid om twee jaar lang hard te werken in de combinatie van (project)werk en opleiding in de vorm van cursussen en trainingen. Overige eigenschappen en vaardigheden die belangrijk zijn voor deze functie:

  • Je bent uitermate gemotiveerd om jezelf in een intensief traject verder te ontwikkelen tot QME professional.
  • Je bent in staat om zelfstandig zaken uit te zoeken, doch ook om ondersteuning te vragen waar nodig.
  • Je kunt goed samenwerken en hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden: je werkt in een complexe dynamische omgeving met diverse partijen die een bijdrage (willen) leveren aan zorg en medische technologie:  aan jou de taak om verbinding te leggen, de vraag helder te krijgen en de partijen mee te nemen in het proces.
  • Je hebt een ondernemende instelling en wacht niet af, maar neemt initiatief; je bent gedreven en resultaatgericht.
  • Je bent in staat om doelgericht en projectmatig te werken.
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift (moedertaal/vloeiend: niveau C1, C2).

Voor mogelijk aanvullende functie-eisen vanuit de potentiële werkgever verwijzen we naar de instellingsspecifieke informatie van betrokken zorginstellingen en bedrijven: zie www.tue.nl/qme - vacatures.

Conditions of employment

Een QME-trainee krijgt een tijdelijke aanstelling voor (minimaal) twee jaar in de zorginstelling/bedrijf (1.0 fte, ten minste 36u p/w) en op de TU/e (0.0 fte, gastaanstelling). Soms is dat andersom, dat hangt af van de financiering van de desbetreffende opleidingsplek. Het salaris is minimaal dat van een TOIO (Technologisch Ontwerper in Opleiding), te weten € 2618,- bruto per maand, of hoger indien hier onderling overeenstemming over wordt gevonden (afhankelijk van achtergrond en werkervaring). Zie verder de instellingsspecifieke informatie van de afzonderlijke zorginstellingen/bedrijven (via de actuele lijst op www.tue.nl/qme - vacatures).

Information and application

De QME-opleiding start op 1 maart 2025.

We ontvangen jouw sollicitatie graag per e-mail, inclusief:

  • Motivatiebrief.
  • CV.
  • Cijferlijsten (BSc, MSc, en overige).
  • Een korte omschrijving van relevante (klinische) projecten.

Geef in je motivatiebrief duidelijk aan welke zorginstelling(en)/bedrijf(ven) jouw voorkeur hebben en waarom. Stuur deze documenten vóór 14 september 2024 naar: smpee.qme@tue.nl. De meest geschikte kandidaten nodigen wij uiterlijk 1 oktober 2024 uit voor een presentatie en een eerste gesprek op de TU/e in de eerste twee weken van oktober (3, 4, 8, 10 oktober). Daarna volgt eind oktober/begin november een tweede gespreksronde bij desbetreffende zorginstelling(en)/bedrijf(ven). Het definitieve besluit is naar verwachting eind november bekend.

Verdere informatie

Voor meer inhoudelijke informatie (o.a. over zorginstelling/bedrijf en mogelijke onderwerpen voor de ontwerpprojecten), zie de afzonderlijke instellingsspecifieke beschrijvingen van betrokken zorginstelling(en)/bedrijf(ven) via www.tue.nl/qme - vacatures.

Voor meer informatie over de QME-opleiding: zie www.tue.nl/qme (of neem contact op via smpee.qme@tue.nl).

Tevens raden wij geïnteresseerden en kandidaten altijd aan om met trainees en alumni van de QME-opleiding te praten!

Potentiële kandidaten met relevante werkervaring in hun huidige instelling zijn eveneens van harte welkom in deze opleiding:  neem bij interesse contact met ons op via smpee.qme@tue.nl.!

Job details

Title
Qualified Medical Engineer
Location
De Zaale Eindhoven, The Netherlands
Published
2024-07-18
Application deadline
2024-09-14 23:59 (Europe/Amsterdam)
2024-09-14 23:59 (CET)
Job type
Save job

More jobs from this employer

About the employer

We are an internationally top-ranking university in the Netherlands that combines scientific curiosity with a hands-on attitude.

Visit the employer page

This might interest you

...
Light: the Essential Ingredient for Future Technology Eindhoven University of Technology 5 min read
...
TU/e Enables Surgeons to See the Invisible Eindhoven University of Technology 5 min read
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min read
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min read
More stories